Lars och Andrea Gradén är båda engagerade i IF-båtförbundets verksamhet och tävlar i IF-cupen och i SM med IF-båt, Viola SWE 3063. Det tycker båda två att det är roligt att kappsegla, och gör det ofta och mycket. Vid sidan av IF-seglingen har de börjat segla C55 på Wärmdö och håller i vår en grundläggande kappseglingskurs för den som vill lära sig kappsegling. Perfekt för dig som inte börjat kappsegla, men vill börja tävla med din IF-båt!

3063 Viola SWE 3063 vid SM 2017. Foto Bertil Norberg

>> Kappseglingskurs med Lasse & Andrea våren 2018

När vi ställde ut Prydamari på Allt för sjön blev Lars Gradén intervjuad av Sjölivet podcast, ett gäng unga seglingsentusiaster! 

>> Sjölivet Podcast - IF-segling Allt för sjön

sjölivet

Killarna bakom Sjölivet podcast är Oscar Walheim, Carl Holmertz och Benny Baunsgaard. De kände att det behövdes en en podcast om båt och sjöliv som berättar historier om unika händelser som skett på sjön på ett entusiastiskt och inkluderande sätt. De är alla tre erfarna sjöfarare och Oscar och Carl har båda seglat Atlanten och andra längre resor. Oscar har även arbetat i flera år i en stor båtbutik i Stockholm. Trevlig lyssning!

Nu har vi haft årsmöte och valt ny styrelse! Vi har också tackat av Janne Hermelin för hans fina och långa engagemang i styrelsen. Guld IFén gick i år till Tiina och Lasse Andersson. Slutligen delade vi ut bokpriser från Ströms förlag till Pontus Rosberg som vann Stockholmscupen före Ulrika By på andra plats och Lars Gradén på tredje plats. Grattis! Vi delade ut priserna vid Prydamari på Allt för sjön och det var många besökare och glad stämning!

IF båt årsm 6
Martin Rundström delar ut Guld IFén. 

Kalendern är navet i vår hemsida, här presenteras temakvällar, regattor, mm. Vill du enbart se vad som händer inom en region tex ostkusten så navigera dit och till Kalender OIF. Klicka på ett datum i kalendern så får du mer info. Meddela oss om vi missat något du vill ha med i kalendern.IF2Uppsala2011

Alla medlemmar i Svenska IF-båtförbundet kan låna Prydamari! Hemmahamn är Segel Sällskapet Gäddviken på Kvarnholmen i Nacka, ett centralt läge som är lätt att nå. Prydamari SWE 3149 är OIF:s egen IF-båt som köptes in våren 2014 för att underlätta för alla intresserade att segla IF-båt. Kanske vill du semestersegla i en IF men har ingen egen båt? Kanske vill du delta i en regatta i Stockholmstrakten?PrydamariBeskurenPrydamari midsommar 2015. Foto Malin Hjertkvist

Jag har seglat Lidingö runt 4ggr och bästa placering har varit 4:a i IF-klassen. Hur ska man tänka för att lyckas bra? Att ta ledningen i 45 min känns ju kul (gjorde vi förförra året) men det räckte inte ända fram. Banan är ju 13 Nm. Jag har frågat erfarna seglare och några svar är.

Tiina Anderson: -Det avgörs på slutet när man rundat Sticklinge för där är det tätt mellan båtarna och då ska du segla i fri vind och undvika vindhål. Det är lätt att tappa placeringar här, men om du ligger bakom fältet o de hamnar i dålig vind har du allt att vinna. Verkar som bra tips, tycker jag.

Hur kan de komma sig att vi på några minuter hamnat hopplöst i lä gentemot  konkurrenten som vi vet håller samma fart och höjd som oss? Vi rundar kryssmärket som andra båt men vid länsrundningen har 5 båtar seglat om oss? Går deras båtar fortare eller vad är det som händer? Bansegling är en utmaning, konkurrensen är stenhård, men det är ju också det som gör det så intressant, roligt och spännande! Hur lyckas vi?

Här är några punkter på att-göra-listan 

 

svenskasjo josefin ssf 980x240

När du tecknar din nya försäkring i Svenska Sjö, ange IF-båtförbundet som medlemskap i båtklubb/båtsällskap.

Total posts 8061 • Total topics 1210 • Total members 1124 • Newest member threedwellness