Svenska IF-båtförbundets forum • Bottenmålning eller inte?
Sida 1 av 1

Bottenmålning eller inte?

Postat: tor 19 okt 2017 09:44
av ericschuldt
Hej!

För det första: stort tack för all hjälp som det här forumet ger en nybliven IF-båtsägare som undertecknad. Jag frågade tidigare om avmastning och fick oerhört fina svar (sen blev det ändå så att gubbarna på varvet tog ned masten, men nästa år så...).

När vi köpte båten i våras visste vi att förre ägaren inte bottenmålat skrovet pga stränga regler om färger och gifter på förra varvet. När nu Selma står uppe på land kunde vi för första gången själva se hur hon såg ut under vattenytan.

Jag är själv inte så rädd för havstulpaner, lite lägre fart är ingen fara och kanske får jag bort det värsta med en Scrubbis under säsong.

Samtidigt ser det ju inte så snyggt ut. Och man vill ju det bästa för båten.

Hur skulle ni själva göra med en botten som ser ut som på det bifogade fotot?

Det finns en del regler på varvet där jag vinterförvarar, men samlar man upp gammal färg tror jag det mesta är tillåtet.

bästa hälsningar

Eric

IF-båt Selma, nr 2791
IMG_2003.jpg
IMG_2003.jpg (112.88 KiB) Visad 2359 gånger

Re: Bottenmålning eller inte?

Postat: tor 19 okt 2017 10:34
av johan swe-1870
Hmm, det är svårt att se. Vad är det vi ser på båtbotten? Är det beväxning eller gammal färg? Har du skrubbat under säsongen?

Min spontana reaktion är att eftersom ditt varv har restriktioner och båten nu inte är bottenmålad ska du bara ta bort beväxningen. Men jag kanske missförstod?

Re: Bottenmålning eller inte?

Postat: tor 19 okt 2017 10:52
av ericschuldt
Hej, varvet har tagit bort all växtlighet med högtryckstvätt i samband med upptagning så detta borde enbart vara gammal färg. Jag gissar att båten först varit svartmålad nedtill och sen vitt på det.

Försökte zooma in på orginalbilden, kanske syns det bättre här?

allt gott

Eric