Svenska IF-båtförbundets forum • Vinterfortøyning...
Sida 1 av 1

Vinterfortøyning...

Postat: tor 11 dec 2014 16:38
av chefpogo
Hei,

Jeg har min IF på sjøen gjennom denne vinteren. Den ligger relativt godt beskyttet for det verste været, men er litt sårbar for sørvestlige vinder. Akkurat det været vi har nå.

Jeg lurer på om jeg bør feste fortøyninger i andre fester enn det ene kryssholtet (pollare?) jeg har foran og de to bak? Tåler disse tre punktene det meste? Om ikke, hvor på båten er det smart å feste ekstra fortøyningsliner til land?
kryssholt.jpg
kryssholt.jpg (151.69 KiB) Visad 2290 gånger
Mvh,
Frode

Re: Vinterfortøyning...

Postat: tor 11 dec 2014 18:51
av maja
Pollarna håller nog om de är ordentligt fastsatta och riktigt dimensionerade. Det viktiga "i den här kråksången" är att inte låta förtöjningen dra uppåt. Så om det ofta är lågvatten i eller stora vågor i hamnen, bör du nog vidta speciella årgärder.

Som standard på IF-båten har brickorna under muttrarna alldeles för liten dimension. Sätt dit s.k. "maxi-brickor" eller "båtbrickor" som de ibland kallas i Sverige, alternativt en rejäl rostfri plåt.

För övrigt är wincharna bra fästpunkter. De på sittbrunnssargen är fastskruvade i trä med franska skruvar.

Re: Vinterfortøyning...

Postat: lör 13 dec 2014 11:34
av chefpogo
Takker for informasjonen.

Jeg forstår at vinsjene er sterke, men at ikke bør brukes permanent til fortøyning. Men i dårlig vær som vi har hatt her et par dager er det fint å kunne sikre litt ekstra.

mvh,
frode