IF-båtsseglare!

Nu är det dags att börja tänka på segling och att träffas igen! Vi börjar med att samlas hos North Sails

torsdagen den 24 mars 2022 klockan 18.15.

Vi är glada att ha fått Henrik Ottosson på North Sails i Göteborg att bjuda in oss IF-seglare till en kväll på deras loft på Hulda Mellgrens gata 1, i Högsbo-Sisjöns industriområde, norr om Söderleden.

Henrik har många SM-guld i olika klasser och är segelmakare sedan 30 år.
Vi inleder kl 18.15 med en kortare årsmötesförhandling.

Sedan berättar Henrik om hur seglen fungerar och hur man trimmar för att utnyttja seglet på bästa sätt – både för att segla bekvämt och fort! Nyttiga kunskaper för såväl kappseglaren som för cruising- seglaren. Vi tittar på olika storsegel, genua, stora och lilla focken. Vad passar bäst i olika vindar? Hur får vi fart i lättvind? Hur revar vi i hårdvind?

Vi får också se på olika rullfocksystem: Furlex, Bartel, m.m. Hur ska vi tänka? Vill du ha rullen på eller under däck? Skall man sy om sitt gamla försegel eller satsa på ett nytt? Hur skyddar vi seglet när det sitter på rullen? Buk-kompensator, behövs det? Förstagsprofil eller inte? Du får veta det mesta denna kväll.

Det blir en givande kväll och en fin upptakt som ger inspiration inför den stundande säsongen! Anmäl Dig NU, eller senast på måndag den 21/3; så vi vet hur många vi skall köpa kaffebröd till.

Anmälan görs till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. , eller tel/SMS: 0705-35 67 56.

Med seglarhälsningar från styrelsen i VIF.

 

Vill man vara med online på årsmötet och/eller föredraget från Henrik Ottoson går det via Teams. Klicka på denna länk för att delta online.