Reglage till utombordare

Utombordare, inombordare, motorhållare, bränslesystem

Moderator: Moderator

Martin_w85
Inlägg: 9
Blev medlem: 02 apr 2019 18:34

Reglage till utombordare

Inlägg av Martin_w85 »

Hej! Jag är på jakt efter en ny utombordare till min IF båt. Har sneglat på Mercury 4hk med lång rigg. Men nu till min fråga: är det någon som monterat reglage i sittbrunnen till sin mercury utombordare? Borde vara smidigt att kunna styra växling och gas från sittbrunnen.
Nils D
Inlägg: 248
Blev medlem: 04 jun 2007 20:21
Ort: Linköping/Arkösund
Been thanked: 26 times

Re: Reglage till utombordare

Inlägg av Nils D »

Martin_w85 skrev: 24 jun 2020 19:45 Hej! Jag är på jakt efter en ny utombordare till min IF båt. Har sneglat på Mercury 4hk med lång rigg. Men nu till min fråga: är det någon som monterat reglage i sittbrunnen till sin mercury utombordare? Borde vara smidigt att kunna styra växling och gas från sittbrunnen.
En kommentar lite vid sidan om frågan om reglage. Det finns ett par trådar som diskuterar utombordare i allmänhet och Mercury i synnerhet
https://ifboat.se/forum/16/672
https://ifboat.se/forum/16/1518

Mercury finns med en 5 hk specialmodell för segelbåtar. Den skiljer sig från standardmodellen (där grunden är densamma för motorerna på 4, 5 och 6 hk) på tre punkter,
  • Den har en propeller med annan stigning (mer kraft mindre fart)
    • Den styr om avgaserna från propellercentrum när man lägger i backväxel (för att propellern skall arbeta i osört vatten.
      • Den har en generator som gör att man kan köra några elförbrukare under gång
      En sammanfattning av synpunkterna i trådarna ovan är att den stora och viktiga skillnaden är bytet av propeller, medan behoven av de båda övriga, och framförallt generatorn, är mindre viktiga. Så om du köper en Mercury så rekommenderar jag att du ser till att få segelbåtspropellern vid köpet. Det går, men alla säljare verkar inte känna till detta.
Nils D Tidigare ägare av SWE-3008
Skriv svar