Västkustens IF-båtklubb

Hoppas alla njuter av denna fina sommar! Vi räknar med att det fina vädret förtsätter, och bjuder in till IF-träff på Hyppeln, en vacker liten ö i Göteborgs norra skärgård.

Vi ses på eftermiddagen (fri drop-in) på ön, beundrar varandras båtar, får tips om däcklayout och smarta lösningar, grillar och skrattar i sommarnatten, mellan stjärnorna och mareldens glitter.

På söndagen tänkte vi, om intresse finns, segla en kortare kappsegling, eller segla tillsammans och dela tips för trim, båtfart, visa spinnakersättning osv.

Välkomna alla IF-seglare önskar VIF!

PS
Skicka gärna en intresseanmälan till Joop Somhorst, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., eller sms via tel. 0723-718186. Denna anmälan är icke bindande, men bra att veta för oss organiserande :-).

 

HyppelnDen vackra gästhamnen på Hyppeln.

 

Kommentera   

VIF genomförde i veckan en fullbokad BRYGGSEGLING i Långedrag enligt Covid-bestämmelsernas max 8 personer. Via datorskärmen kunde ytterligare valfritt antal IF-seglare följa med i realtid. Ingemar Ådahl var reporter på plats och sände, Olof Johnsson underhöll publiken på bryggorna och visade sin båt som avslutning, Joop Somhorst var expert i internet-rummet. Vi fick så följa Göran Ejdeling på en 1,5 timmes tur över hans optimerade IF-båt live och fick tillexempel höra att kicken ska ha 12 gångers utväxling, och uthalet och akterstaget också bör vara riggade så att utväxlingen blir stor. Det är bra i hård vind när man som mest behöver platta ut seglen. Sen tittade vi på genuans cunningham, riggens lutning, vantens spänning och spinnakerrelaterade beslags placering. På bryggan höll publiken avstånd genom att sitta utspridda på omgivande båtar och på Zoom hade vi ca 10 personer som också hade egna diskussioner och delade trim och fix. Allt från användningen av dirk till gelcoatnyanser diskuterades. Det känns som att vi kommer göra om det här upplägget framöver och finslipa det. Kanske även göra en version på engelska för våra internationella vänner. Göran bryggseglar 1

Kommentera   

Äntligen! Nu börjar säsongen på Långedrag med både träningssegling på de kommande tisdagar i maj och bryggsegling (även online) på torsdag 20 maj. Seglingarna hålls på ett Corona säkert sätt. För mer information se kalendern för VIF.

LSS höstregatta 2014Anders Ewert med SWE 222 rundar först. Joop Somhorst och Bengt Cederblad med resp. SWE 1702 och SWE 1094 kommer inte långt efter. (Bild från LSS Höstregatta 2014) 

Kommentera   

Kära IF-förbundsmedlemmar,

Årsmötet hålls 28 februari 17.00-19.00 på Zoom som är en digital mötesplattform. Länkar och möteshandlingar kommer i vederbörlig ordning presenteras medlemmarna via email minst två veckor innan årsmötet. Alla hjärtligt välkomna, Zoom-möten hanterar lätt 100 personer.

Vänliga hälsningar

Styrelsen

Kommentarer (5)   Kommentera   

Nu är det klart att OIF ordnar SM!!! Efter flera spännande turer där alternativa klubbar stod på kö för att ordna IF-SM drog en Ännu Hemlig Klubb det längsta strået! Men de siktar på Stockholmsvatten så att säga. Mer information kommer ut här på hemsidan, löpande från OIFs SM-planerargäng med Lasse Andersson, Tina Andersson och Martin Rundström i täten. Men en sak är säker, det här kommer bli ett mycket roligt, klassiskt SM, det 50onde på raken i obruten svit. Välkomna, nya entusiaster för ert första SM, likväl som gamla IF-rävar för ert 40onde. Seglingssport är kultur.

Kommentera   

Dagens filmtips. Se danska skickliga seglare i hård vind från ovan. Här har vi seglare som vet hur man manövrerar en IF i vind!

Kommentarer (2)   Kommentera   

Kullavik bjöd på strålande väder. Sol, 30 grader varmt och svaga vindar. Lördagens seglingar präglades av en svag vind som rörde sig från syd till väst under dagen och gav seglingsledningen en rejäl utmaning. Banorna blev ofta sneda och vid starten var det en stor lovartsfördel i alla fyra seglingarna. Vinden varierade både i riktning och styrka så det gällde att vara uppmärksam hela tiden. Eftersom det var förhållandevis få båtar i fältet gick det oftast att segla ostört på vinden och placera sig bra även om man inte gjort en perfekt start.

IF SM vinnare 2020

Kommentera